top of page

Veelgestelde vragen/ FAQ :

 

Bij Gigirentacar hebben wij de handen uit de mouwen gestoken om een website te bouwen die anticipeert en beantwoordt aan de noden van onze klanten. In dat opzicht hebben wij een lijst opgesteld van veel voorkomende vragen, zie hieronder. Indien u geen antwoord vindt, kan u ons gerust een email sturen of ons contacteren op volgend nummer : +34 922 731 805.

Autoverhuur:

01

"Kan ik een wagen huren via jullie website ?”

 

Antwoord : U kan rechtstreeks een reservatie aanvragen per mail. Uw aanwezigheid is echter vereist voor de ondertekening van het contract en het voorleggen van de benodigde documenten zoals vermeld op onze pagina « autoverhuur »

02

« Moet men extra betalen voor het verzekeren van het voertuig ? »

 

Antwoord : In tegendeel tot vele andere autoverhuurbedrijven zijn al onze voertuigen omnium verzekerd, zonder toeslag, zonder extra kosten.

03

« Moet ik een waarborg geven voor het huren van een wagen ? »

 

Antwoord : Ja, wij vragen een waarborg van €300 voor de voertuigen uit klasse A tot D en €600 voor de voertuigen uit klasse E, F en G. Dit gebeurt d.m.v. een geldige kredietkaart of in cash. Het bedrag wordt niet afgeschreven  van de rekening, tenzij men in fout gesteld wordt na een ongeval of een strafbaar feit volgens de wegcode.

04

« Indien wij via de website een auto vastleggen, moeten we dan nog een taxi nemen van de luchthaven tot aan het kantoor ? »

 

Antwoord : Nee, zodra uw reservering is bevestigd, uw vlucht is aangekondigd en als u daarom vraagt, kunnen wij het voertuig op de luchthaven afzetten en u de lange wachtrijen besparen.

Vastgoed:

05

06

« Welke stappen voeren we uit bij een aankoop van onroerend goed ? »

 

Antwoord:

Tijdens de eerste verkenningsfase vangen we aan met het vaststellen van jullie behoeften om zo een selectie te maken van het vastgoed dat in aanmerking zou komen. Eens beslist, kan u een voorstel doen. Wij treden als tussenpersoon op tussen de kandidaat/kopers en de eigenaars/verkopers zodoende tot een akkoord te komen aangaande het product en de prijs.

Wij stellen een voorakte (compromis) op in het Spaans, zoals de Wet ons oplegt, en zullen vragen om een voorschot te storten (in het algemeen rond 10% van het bedrag). Wij kijken dan na of het vastgoed vrij is van schulden en/of achterstallige taksen.

Aanvraag tot het verkrijgen van een «NIE» (Rijksregister nummer voor buitenlanders). Dit is een verplichte wettelijke procedure in Spanje voor elke buitenlander die onroerend goed wil kopen/verkopen in Spanje.

Om dit in orde te brengen, moet u zich persoonlijk aanmelden aan het dichtsbijziijnde kantoor van de nationale politie om daar het desbetreffende formulier in te vullen, uw geldig paspoort of identiteitskaart voor te leggen + een fotokopie hiervan + een foto paspoortformaat. U kan ook iemand schriftelijke volmacht verlenen . In dit geval moet deze persoon zich aanmelden en een gecretifieerde kopie van uw identiteitskaart conform de wetgeving kunnen voorleggen.

De opening van een bankrekening bij de bank naar keuze om hierop de fondsen overeenkomstig met uw aankoop over te maken.

Het maken van een afspraak met de notaris (tussen 4 en 6 weken) en het tekenen van het verkoopscontract.

Hij controleert en bevestigt de verkoopsvoorwaarden en termijnen. Het is wettelijk verplicht dat koper en verkoper of hun legale vertegenwoordigers fysiek aanwezig zijn.

De notaris zal vragen om een door de bank gegarandeerde cheque ter waarde van het volledige overeengekomen bedrag voor te leggen.

In het geval dat de verkoper nog een hypotheek lopende heeft, is hij verplicht  deze af te lossen op de dag van het ondertekenen van de verkoop.

Een kopie van de cheque wordt bij het dossier toegevoegd, aantonende hiermede de stopzetting van de lopende hypotheek.

« Wat zijn de bijkomende kosten die ik moet voorzien bovenop de aankoop ? »

 

Antwoord:

Notariskosten : +/- 1.5% van de waarde van het vastgoed

Overdrachtskosten : 6.5% van de waarde van het vastgoed

Registreringskosten : +/- 0.5% van de waarde van het vastgoed

Behandelingskosten : op aanvraag

bottom of page